sâmbătă, 22 februarie 2014

Ce s-a întâmplat la Festivalul Oriental Dream Ediția 2013?

Urmând tradiția, a 3-a Ediție a Festivalului de Dans Oriental București, desfășurată sub egida Asociației pentru Dezvoltarea Dansului Oriental, l-a avut ca invitat special în perioada 24-26 mai 2013 pe maestrul Wael Mansour, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de dans oriental, coregrafi și interpreți ai folclorului egiptean.
După ce primele 2 ediții ale festivalului s-au bucurat de un real succes, spectacolul de gală din 2011 reunind în București 200 iubitori ai dansului oriental iar cel din 2012 aproximativ 400 admiratori ai acestui dans, spectacolul ediției a 3-a s-a dovedit a fi din nou un eveniment complex de muzică și dansuri cu influențe orientale multiple, tradiționale și moderne deopotrivă.

Spectacolul de Dans “Oriental Dream” – Ediția 2013 a adus pe scenă momente din atmosfera autentică a lumii orientale egiptene, în special prin reprezentațiile tradiționale ale invitatului special Wael Mansour, un adevărat ambasador al culturii lumii egiptene.  Gala a durat aproximativ 2 ore și a reunit atât dansatori profesioniști de dans oriental, cât și artiști amatori, precum și trupe de dans formate din elevii diferitelor școli de dans din București.

Ce s-a întâmplat la spectacol? Cel mai bine aflați dacă priviți următorul clip :) 
http://www.youtube.com/watch?v=cYH5HVEC5Zs

  

Ne-am bucurat să avem o prezență internațională valoroasă prin participarea dansatoarelor Nicoleta (Republica Moldova) și Cvetina Danova (Bulgaria). Alături de ele au performat pe scenă trupele de dans Oriental Delight, Mikado Dance, Shakti, perechea de dans Felix & Raluca (Oportunidad) și dansatoarele Kamilla, Amira Hayam, Noelia Maysun, Elmas, Aesera, Meira, Aisha, Hadi’ah, Akilah, Andreea, Deea, Hermina del Najah.

Am pregătit momente de dans variate: dansuri tradiționale specific egiptene (Baladi, Shaabi, Hagalla), momente de dans clasic (Raqs Sharki), dans cu accesorii (aripi, voal, sabie, fan veils), drum solo, tabla solo, influențe de tango oriental, salsa oriental, tribal fusion, dans indian și mult așteptatele surprize oferite de invitatul principal Wael Mansour!

Workshopurile au atras instructoare, dansatoare profesioniste și eleve ale diferitelor școli de dans din București și din alte orașe, adresându-se tuturor nivelurilor. La workshopul pentru începătoare, participantele au aflat mai multe despre tehnica de bază în stilul de dans egiptean, la cel de intermediare dansatoarele și-au însușit cunoștințe noi și au exersat combinații de elemente din tehnica de bază, workshopul de inițiere în dansul cu bastonul a fost deosebit, participantele învățând o combinație foarte ingenioasă, iar workshopul de master class adresat instructoarelor și dansatoarelor profesioniste din România s-a ridicat la un nivel foarte înalt, coregrafia îmbinând elemente dificile și din punct de vedere al tehnicii, cât și al muzicalității și ritmurilor folosite. 

Am profitat din plin de workshopurile cu Wael Mansour iar materia predată de el am încercat să o împărtășim mai departe cu elevele noastre pentru a ridica nivelul bellydance-ului din țara noastră. Eu personal încerc să aduc în mod constant la cursuri elemente din tehnica sa, fiindcă o consider o tehnică bine structurată și elaborată. 

Ediția din 2014 este specială fiindcă o avem pe Anastasia Chernovksaya, pe care o admir foarte mult. Sunt foarte bucuroasă că a acceptat invitația noastră de a veni în București, aștept cu mare entuziasm și nerăbdare ediția de anul acesta, o ediție care cu siguranță va fi una dificilă pentru mine ca organizator, însă sper să fie totodată una plină de satisfacții la final.

Vă invit să aflați mai multe detalii despre Ediția 2014 pe noul website al evenimentului:
www.orientaldreamfest.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu